lørdag den 18. februar 2017



Når din lille "store" pige også gerne vil være en prinsesse

Hos Lili-Marleen tror vi på, at alle kvinder uanset størrelse, alder og form har ret til at føle sig feminine og smukke i farverige kjoler, som fremhæver former, istedet for at skjule dem.

Vi dyrker den almindelige kvinde og viser gerne os selv frem, selvom det er grænseoverskridende nogle gange ;-), - især for de blufærdige af os.... Vi tror på, det er et vigtigt budskab at sende ud i verden, at almindelig kvinder, som der trods alt er flest af, skal fylde i landskabet og modebilledet.

Der er også en anden vigtig ting, som ligger vort hjerte nær - og det er de store "små" piger, som så ofte må lider det ene nederlag efter det andet (blandt også i mødet med moden - og tøjbranchens standardiseret størrelser). Det er her, det begynder.... tankerne om, at kun en str. lille er god nok! At det er svært at finde noget, som de andre også går i... ja, og sådan starter en "ikke så heldig spiral" DET VIL VI GERNE GØRE NOGET VED!

Det er jo ikke fordi, at vi ikke tror på, at overvægtige børn selvfølgelig skal have hjælp til vægten (lige som os selv, vi kæmper en utrættelig kamp for vores kilo hver især). Vi tror bare på, at ALLE store som små skal kunne finde noget, som de føler sig smukke i - også pigerne.

Derfor kommer der lige en lille historie fra vores egen familie: 

Mormors lille øjesten er blevet stor.

I vores familie har vi tendens til at blive lidt kraftige,  jeg har faktisk gamle fotos af alle de kvindelige aner tilbage til min tipoldemor, og det er alle ”fremragende” og stolte kvinder med former.

I den helt unge generation af familien er vi blevet velsignet med 4 dejlige drenge og 2 skønne piger og en lille pige mere er på vej. Den ene lille pige er kun 1 år, og den anden har nået sit 10´ende år – dejlige og skønne børn alle og en. Skønne børn med masser af liv og glade dage, alle specielle på hver deres måde. 

Når man er blevet 10 år, er man i min optik stadig et barn og skal klædes på som et barn, men ak ….. det er godt nok svært. For også vores lille puttepige (på 10 år) er også blevet lidt kraftig og meget høj af sin alder, og når vi skal ud og finde tøj, kommer udfordringerne. Hun vil jo af hele sit hjerte gerne ligne de andre piger, men det er rigtig svært at komme det ønske i møde. 

Når vi er ude og handle tøj, kan man kun få tøj, som passer den unge dame, som er tilegnet til noget ældre teenager - hun skal for det meste bruge en str. 15-16 år i tøj. Det har sine tydelige udfordringer; for det første, er tøjet mere voksent, og det giver nogle helt forkerte signaler, noget vi syntes man skal tænke over og være opmærksom på. For det andet er det slet ikke det, de andre går i..... Det har skabt mange triste stunder og tårer - for hvordan forklarer man sin (dengang 7 årig) at hun kan ikke få prinsessekjolen, for hun kan ikke passe den.... Som tiden går spørger hun ikke mere, men det triste blik i øjnene ses stadig, og lysten til at købe tøj forsvinder også...  

Det er derfor med hjertet og ikke bare for os "plus size" kvinder, at vi startede Lili-Marleen, en af vores hjertesager er derfor også at finde tøj til vores lille "store" pige. Så hun kan få tøj der er sødt, fint og smart, samt svarer til hendes alder – med andre ord får vores sveske til at føle sig smart som de andre piger i hendes alder.

Jeg lover jer, det har gjort hele forskellig for vores "Lili", hun har fået en helt anden selvtillid og lyst til at klæde sig fint på. Nu er det ofte de andre piger, som spørger - ej, hvor har du den kjole, top, bukser fra.... Lili svarer stolt fra min mors, mosters og mormors tøjbutik ;-) 



























Vi viser øverst et billede af Mormor med Lili i samme kjoler fra Lady V. Vi finder kjole rundt om i hele verden - så hvis du har en sveske, lige som vores, skal du endelig ikke hold dig tilbage, skriv til os, så gør vi alt, hvad vi kan for at hun kan få samme glæde som Lili.  

Vi håber vores lille familiehistorie kan være til inspiration for andre familier, som møder samme udfordring.




Ida (Mormor) 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar